För dig med ett intresse för katter

Forskning visar att katter är bra för hälsan och kan till och med dämpa ångest! Många av oss har dessa självständiga och lekfulla kompanjoner gåendes i våra hem. Idag är det väldigt vanligt att ha katter som husdjur. Det finns fler än 500 miljoner domesticerade katter och faktiskt mer än 70 olika kattraser utöver hela världen! Alla med sin egna historia av utveckling.

En gammal vän

Människans fascination av katten går mer än 9500 år tillbaka i tiden, då vi valde att domesticera den och låta den vandra runt i våra hushåll. Innan dess var katten ett djur som levde vid sidan av oss. I antika Egypten gick människornas beundran så långt att de trodde att katten bar på magiska krafter. Katter hade förmågan, enligt dem, att tillföra god lycka.

Om du vill skaffa dig en katt

Att skaffa sig en katt är en annorlunda upplevelse. Alla katter är ju inte likadana. Katten är ett självständigt djur och tar ofta hand om sig själv. Det viktigaste du bör tänka på är att ge den ett hem med en trygg och ren miljö, en egen kattlåda, lämplig mat och se till så att du har råd att ta den till veterinären när det väl behövs!

 

Intresserar katter dig med? Klicka här!

Posted by: admin on