För dig som har häst och är ute och rider

Det finns inget härligare än att rida ut i skog och mark. Att känna rytmen av en lugn och kontrollerad galopp samtidigt som du hör hovslagen dundra mot marken. Det är en lyx som du som hästägare kan unna dig varje dag.

Välj rätt kläder till din ridtur

Dina ridkläder ska vara komfortabla, slitstarka och praktiska. Vintern har fortfarande inte släppt taget och det finns inget värre än om du börjar frysa under din ridtur. Välj därför rätt kläder, en vinterjacka och en varm ridbyxa är en bra start.

Men det är inte bara du som behöver varma kläder, detsamma gäller din häst. Lägg till exempel på ett skrittäcke, så att också din fyrfotade kompis håller värmen under ridturen. Det finns ett bra utbud online som passar er båda.

Säkerhet och allemansrätten

Du som ryttare har ansvaret för säkerheten både när det kommer till dig och din häst. En av de viktigaste sakerna att tänka på, är att ni båda syns bra i trafiken. Även om det fortfarande är ljust när du lämnar stallet blir det fort mörkt ute, använd därför alltid reflex. För att du ska veta var du får rida och inte behöver du hålla dig uppdaterad på allemansrätten. Ha en trevlig ridtur!

Posted by: admin on